22.02.2008

Carti scumpe sau carti gratuite?

Cartile e scumpe.Aceasta e o axioma.Du-te la Dalles si vei iesi urland.
Sau, intra pe the ol`-good mIRC, pe #bookz.Si fa-ti de cap...nu pot spune cat am economisit asa.
Dar...(mereu e un "dar").
Sa tii cartea in mana,sa astepti sa vezi ce e pe pagina cealalta, sa simti greutatea cartii in maini...
Cum sa compari?

3 comentarii:

  1. Ştiu cum e senzaţia.Ironia sorţii a fost să am ocazia să cumpăr cărţile pe care le ochisem demult în librării, dar nu pentru mine, ci pentru aniversările câtorva prietene.Ultima dată am cumpărat,cu inimă grea, "Religia în limitele raţiunii pure" de Kant.Mi-a plâns sufletul, nu alta, că n-o aveam eu în bibliotecă.Dar asta e,avem bani şi timp pentru alţii, pentru noi niciodată.O reverenţă adâncă, Ruxandra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Incercati anticarii, ve-ti economisi bani si o sa simtiti o paleta stranie de sentimente. Cartea aia, a fost dorita, cumparata, citita comentata criticata, adorata, uitata, dispretuita, declasata si apoi reevaluata. In mana ta traieste...oare al catelea sau ciclu de viata?! Iti va supravietui tie, copilului, sau nepotilor; va mucegai in pivnita, sau va arde in soba incalzindu-te pentru ultima oara?!
    Si toate aceste emotii le poti cumpara cu banii a 4 bilete de troleu sau de un suc.

    RăspundețiȘtergere
  3. In Cluj, pe vremea studentiei mele era un anticar batran pe care il chema Ilfov. Nu stiu ce o fi gandit ai lui cand l-au botezat. Dar Ilfov ne iubea, ne stia dupa nume si stia ce facultate urmam, ce cautam, cunostea legenda fiecarei carti din anticariatul lui, si daca nu o stia inventa una. Aveau savoare si au si acum si nu erau scumpe:)

    RăspundețiȘtergere